fredag 2. september 2011

Fusionmat i meatpacking district

I går kveld var vi ute og spiste på et fortreffelig sted nede i meatpacking district/chelsea. Vi kom opp fra undergrunnen/subway på sånn ca 8th avenue og west 14 th street, etter å ha tatt et crosstown-tog vestover fra 14 th union square( bommer man med retningen, havner man i brooklyn). Befinner man seg på østsiden av manhattan, går subway 4,5 og 6 nedover hit, oppe fra harlem og queens et sted.

I skrivende stund er jeg ikke sikker på hvordan man omtalen togene som går i undergrunnen. siden jeg fra oslo er vant til å kalle min trikk nr. 2, østeråstrikken, for en trikk, i stedet for tog, skurrer det litt, men A-toget (take the A-train-sangen til Count Basie) går fra sørspissen av manhattan og raka vegen opp til Harlem, slik det er beskrevet i denne sangen. Og da kaller jeg togene for trains, foreløbig. helt til jeg blir arrestert.

(vi er tilbake i chelsea, siden butikkene her omtaler seg slik), og går raskt bortover 14 th street west, og snart skimter jeg havet, dvs. en gløtt av hudson river. og vi går bort til 9 th avenue, og skritter bestemt over hudson street, som dukker opp først og ødelegger den strenge symmetrien som manhattans gatenett er kjent for. På 9 avenue, går vi litt sørover og på sjøsiden, dvs. riverside, ligger Spicemarket på hjørnet av 9 th av og w 13 th st, adresse 403 w, 13 th street, med telefonnr  +1(212) 675-2322.

På en slik populær restaurant bestiller man bord, f.eks på www.spicemarketnewyork.com/

Det er superkokken Vongerichten som eier denne restauranten og tilsvarende andre steder i verden (5-6). Opplegget er å lage asiatisk gatemat til fornuftige priser, uten å gå på akkord med at maten skal være helt topp, omtrent en Michelin-stjerne verdig. Prisnivået er, vurdert med norske øyne, ikke avskrekkende, og menyen ligger på hjemmesiden.

Vi var ute og spiste sammen med en lokalkjent norsk kvinne, manhattanbasert designer, og hun kunne forklare oss at den beste måten å oppleve dette kjøkkenet på, er å bestille en rekke appertizers, og dele på dem. Noe vi gjorde.

Maten var ganske enkelt sensasjonell god, men samtidig lett og preget av Vongerichtens filosofi om å lage passelig spicy asian fusion tilpasset upper west-damene som pleier å sitte å kose seg med salatbladet sitt, for å holde linjen. Man har altså kuttet ned på kokosmelken og den typen kalorier og står vel igjen med veldig sunn mat, som i tillegg smaker veldig godt.

Dagens råd for den kjernesunne nordmann som har forvillet seg til manhattan, er å komme seg dit, og spise denne fantastiske maten, som en avveksling fra store to kilos-porsjoner med spare-ribs og hickorysaus og pommes frites. Husk å ta med fleece-jakke. Selv om man går i sommerskjorte utendørs, er det som vanlig på amerikanske spisesteder veldig kaldt også her.

Etterpå kan man sose litt rundt i nabolaget, noe vi gjorde, og ta seg en kaffe eller et glass vin på en av de mange koselige barene i området. Chelsea er preget av lave, dvs. 4-6 etasjers hus, og må vel kunne tåle karakteristikken småhyggelig. Det er vissnok dyrt å bo her, men prisnivået på mat og drikke er vel litt under midttown her nede.







A timeless paean to Southeast Asian sensuality, Spice Market titillates Manhattan’s Meatpacking District with Jean-Georges Vongerichten’s piquant elevations of the region’s street cuisine served in a casual, sexy atmosphere. 

Inspired by the street food Mr.Vongerichten enjoyed while traveling in Southeast Asia, Spice Market’s menu authentically uplifts its inspirations while offering guests the additional delight of family-style dining – food comes continuously throughout the meal and is placed at the center of table for all to share. With each new dish, patrons are transported to the idealization of a Vietnamese street market or a Thai food stall. Regional fish sauces, curries and spices are tweaked to tantalizing effect in dishes like chicken samosas with cilantro-infused yogurt, a vinegar-infused pork vindaloo and halibut cha ca la vong.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar