mandag 12. september 2011

Et godt sted for etterhandel-brunch

Man drar til soho for å handle sko og klær, og derfor hører en tur ned hit med når man har noen dager på manhattan. Det er verdt å nevne at Patagonia har sin flagship-store her nede også, og for turentusiaster kan man her få god tur-kvalitet til halv pris av det man betaler i gamlelandet.

Dagens råd er å spise lunch, dvs. brunch på cafe aurora i 510 Broom Street. Det gjorde jeg på lørdag, etter å ha streifet rundt i soho på jakt etter en regnbukse, som forøvrig viste seg å være utsolgt i min størrelse. Det har vært mye regn i nyc de siste ukene. Min kone var imidlertid fornøyd etter å ha kommet over et par  tretorn regnstøvler på salg.

Dette feiret vi med brunch, sånn i 15-tiden, og da var vi klare for det som newyorkere gjerne gjør på cafe i helgene, dvs. noen drinker og f.eks. eggs benedict (stedet tilbyr denne retten tilberedt på tre ulike måter). Stedet hadde som seg hør og bør drinkemeny til 10 dollar drinken og det ble bellinies.

Sett med norske øyne er vel en større eller mindre lunch på ettermiddagen skummelt kontinentalt, og det er det sikkert, og så leser man aviser, og drikker sin kaffe (som var veldig god på dette stedet, som vel var italienskinspirert), og skyller ned noen drinker, og så blir folkehavet der ute litt lunere når man går videre, og man tar det mer som livets gang når man støter på folkemengder som kommer fra UK og går litt annerledes-venstrevis, eller turister som stopper opp på fortauet, og således lager lokale trafikk-korker. Det går ofte bra, men går man sakte her i byen, risikerer man å bli gått ned. Tempoet er relativt stort når man haster avgårde. Det er noe denne byer gjør med deg. Du begynner å gå fortere, og du lurer alltid på hva som er rundt neste hjørne.

Under er en, av mange, oppskrifter på eggs benedict. Her i byen går det gjerne på engelske muffins som har fått seg en runde i toast-jernet, og god skinke. Spinat er for de som vil bli sterke.


Posjerte egg: 
4 egg
3-4 ss eddik
1 ts salt
ca. 1 l vann

100 g spinat
litt smør
1 båt hvitløk
salt
pepper
4 skiver brød
4 skiver røkt kalkunpålegg

Hollandaisesaus: 
2 eggeplommer
75 g smeltet smør
1 ss sitronsaft
salt
pepper

• Kok opp vann og tilsett eddik og salt. Knekk eggene i en kopp. Rør om i vannet med tresleiv til det dannes en «syklon» i midten. Ha i eggene og ta kjelen av platen. La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem på et kjøkkenpapir.
Smelt smøret til sausen. Ha eggeplommene i en stålbolle. Tilsett sitronsaft og litt salt. Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann og spe forsiktig med det smeltede smøret. Smak til med salt og pepper. 

Skyll spinaten godt. Surr den raskt i ei stekepanne i litt smør. Vend rundt spinaten med en hvitløkbåt på en gaffel. Smak til med salt, pepper.

Ha kalkunpålegg på brødskivene. Fordel spinaten over og legg på de posjerte eggene. Hell over sausen.
 

1 kommentar: