Jeg har gått forbi denne sushibaren mange ganger de siste to månedene, siden den ligger på min vante rute hjemmefra på nedre yorkville til nærbutikken agatha og valentina på første og 79.Og alltid tenkt at dette er et helt vanlig lett slitent sushisted, av den typen man finner overalt.
Så viser det seg at dette er en av de beste sushibarene i byen, innefor sin egen smale nisje. Noe som fører til at jeg må gi dagens første råd, og det er at mange av de beste spisestedene i byen kan ligge litt for seg selv, og de trenger ikke ha noe prangende inngangsparti. Fordi de baserer seg på at folk snakker om dem, og kommer dit de er, slik som sushi of gari, som altså ligger på 402 east 78 th mellom første og york ave, ca 150 meter fra min gatedør ved østriveren.
Dagens andre råd er å bestille bord, siden dette stedet stort sett alltid er fullt. I det store og hele lønner det seg allitd å bestille bord på populære steder, hvis man da ikke vil vente på nærmeste bar, i håp om at de ringer deg opp dersom det blir et ledig sete.
Jeg er en spiser, og ingen matskribent, og derfor vil jeg bare helt bestemt si at dersom du kan avse noen timer til god og dyr sushi, er dette definitivt stedet. I oslomålestokk ligger prisnivået rundt alex sushi, noe som betyr at stedet i lokal mynt må regnes som dyrt. Men det er absolutt verdt pengene.
Man kan lese om gari på deres hjemmeside. Opplegget er som følger, nemlig at man lage sashimi og sushi som er smakssatt med lett hemmelige sauser. Marinering og slikt. Vi vil ikke vite hva gari har gjort med fisken, men jeg har aldri spist så god sashimi og sushi som her. Et godt råd kan jo være å stille edru, litt tidlig på kvelden, og sitte i tosomheten og kjenne smaken på hvert stykke, fordi alt smaker så annerledes og bedre enn man trodde, og derfor trenger man litt ettertenksomhet som tilbehør til maten på dette stedet, sammen med kirinpils eller grønn te eller sake. Dersom man ber om soyasaus eller wasabi her, kommer kokken løpende og skjærer over strupen din.
På et slik sted bør man vel gå rett på fiskstykkene, og hoppe over vomfyllet som jo risen i denne sammenhengen utgjør.
I helgene er det oftest stappfullt på barene borte på 1 og 2 ave dersom man skal vente på bord. Dagens tredje råd er å heller gå 50 meter lenger øst, mot york ave. På hjørnet av 78 og york ligger dresners restaurant, på 1479 york ave. Dette er min lokalkafe når jeg får lyst på å spise en schnitzel eller fire, og skylle det ned med tysk lager. Her har de en hyggelig bar, hvor man kan vente av bordet på gari med et glass eller to.
York ave er en rolig avenue med trafikk i begge retninger, akkurat som på park ave, bortsett fra trafikkmengden, som jo er mye verre der borte. Det er ofte lettere å få tak i drosje, eller bil, som jeg sier, på york enn på første.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar